2 Şubat 2017 Perşembe

Kış Domatesi


Merhaba; kış mevsiminde domates yemenin zararlarından bahsetmeye gerek olduğunu sanmıyorum. Bu mevsimde domates satın almıyorum.  Sizin ve ailenizin sağlığı için yapmanız gereken şey basit. Yaz mevsiminde bol likopen içeren doğal domatesleri kaynatıp konserve haline getirmek. 
Konserve yapma işlemine gelirsek; 
1 kiloluk kavanoza domates konservesi için yaklaşık 1.5 kilo olgun hatta mümkünse ezilmiş domatesi kabuklarıyla beraber dörde bölün derin bir tencereye atın. Arzu ederseniz aroma vermesi için mevsim biberlerini de büyük parçalar halinde atabilirsiniz. Tencereye başka bir şey eklemeden domatesler suyunu çekene kadar kaynatın. Sıcakken kavanoza doldurun. Kavanozda bir parmak boşluk bırakın. Boşluğa zeytinyağı dökün. Ağzını sıkıca  kapatın  kavanozu ters çevirin. Yoğurt mayalar gibi sarın. 24 saat bekletin. Konserveniz hazır. Ben eylül ayından beri geleneksel yöntemle dondurulmuş domatesleri kullanıyorum. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder