20 Nisan 2016 Çarşamba

Çilekli Tartölet


Tart hamurunu pratik ve lezzetli olduğu için çoğu zaman tercih ediyorum. Küçük tart kalıplarında tek kişilik yaptığımda yine kişiye göre süsleme imkanım oluyor. Size de tavsiye ederim.





Malzemeler:
Hamur için:
300 gr. küp kesilmiş soğuk tereyağı
1 çay bardağı toz şeker
3 su bardağı elenmiş un
1 yumurtanın akı

Krema için:
750 ml. süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker

Yapılışı:
Tereyağı, şeker, unu elinizde ufalayın. Crumble hamuru gibi parça parça bırakın. Tart hamurunu elinizde çok yoğurursanız tereyağı erir ve hamurunuz sertleşir. Tereyağını eritmeyecek şekilde ufalayıp bırakın.Ayrı yerde çatal yardımıyla yumurta akını çırpın. Hamura ekleyin biraz daha yoğurun. Hamuru buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
Kreması için sütü ve şekeri derin bir tencereye alın karıştırarak kaynatın. Unu eleyerek ekleyin. Arzuya göre vanilya, limon veya damla sakızı aroması ekleyebilirsiniz.
Soğuyan hamuru dolaptan alın. Merdane yardımıyla açın yağlanmış tart kalıplarına pay edin. Çatalla delerek önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Krema ve mevsim meyveleriyle süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder