2 Nisan 2016 Cumartesi

Ciğer Tava




Arnavut Ciğeri olarak da bilinen bu yemeğin yapılışı oldukça basit.

Malzemeler
600 gr. zarı soyulmuş ciğer
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı pul biber
Maydanoz
Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı
Ciğerlerinizi küp küp kesin. Sudan geçirmeyin. Temiz bir bezle veya kağıt havlu ile kanını temizleyin.Ayrı yerde un ve pul biberi yayvan bir tabağa alın. Derin bir kızartma tenceresinde sıvı yağı kızdırın. Ciğerleri unlu karışıma bulayın. Kızgın yağda kızartın. Yağını süzdürerek servis tabağına alın. Kıyılmış maydanoz ile servis edin. Servis sırasında tuz ve sumakla ovulmuş doğranmış kuru soğan da kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder