10 Mart 2016 Perşembe

Pazı Böreği

Pazı böreği ya da pazılı börek ne derseniz deyin bu tarif hazır yufkadan yapılan sıradan börek tariflerinden biri. Onu lezzetli yapan şeyse içindeki harç. Denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler:
3 adet yufka
1 kg pazı yaprağı
1 su bardağı rende domates
1 su bardağı zeytinyağı
1/2 kg tulum loru
1 yumurta

Yapılışı:
Pazı yapraklarını yıkayıp ayıkladıktan sonra ince ince kıyın ve geniş bir tavaya alın. Yapraklar suyunu çekene dek yüksek ateşte kavurun. Daha sonra 1 su bardağı zeytinyağının yarısını ekleyin.Kavurun. Domates rendesini ve loru ekleyin altını kısın. Tüm malzemeyi karıştırın. Harç hazır. Ayrı yerde yufkaların bir tanesini fırın tepsinize ya da ısıya dayanıklı bir kaba alın. Kaba sığmayan kenarları ellemeyin. Kabın ortasına harcın 1/3'ünü yayın. Kenarlardaki fazlalık yufkayı üzerine kapatın. Kapattığınız kısma kalan zeytinyağını biraz suyla karıştırıp üzerine sürün. Bu işlemi sırayla tüm yufkalar için gerçekleştirin. En sonunda üzeri için 1 yumurta kırın, kalan zeytinyağlı sulu karışımla beraber son yufkanın üzerine sürüp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder