7 Şubat 2016 Pazar

Portakal Suyunda Kereviz


Kereviz herkes tarafından sevilen bir sebze değildir. Ancak faydaları saymakla bitmez. Yüksek miktarda K vitamini içerir. Kan basıncını düşürür. Kolesterolü dengeler. Yüksek tansiyonu düzenler. Ayrıca kış hastalıklarına karşı vücuda direnç verir.
Kerevizi çiğden rendeleyip yogurtlu salata halinde de tüketebilirsiniz. Ancak yemeğini yapayım derseniz ki ben bu haliyle çok severim tarifi sizlerle de paylaşıyorum.

Malzemeler:
1 büyük boy kereviz
2-3 adet orta boy patates
1 adet kuru soğan
1 adet portakal
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Maydanoz
Tuz

Yapılışı:
Soğanı piyazlık doğrayın. Derin bir tecereye yağı alın biraz kızdırın. Doğradığınız soğanları yağda 3-4 dakika kavurun. Ayrı yerde patatesleri soyun küp halde doğrayın. Kavrulan soganlara önce patatesi ekleyin. Sonra kerevizi de aynı şekilde doğrayın. Tencereye alın. 3-4 dakika kavurun. Portakalın suyunu sıkın. Burada evde bozulmaya yüz tutmuş mandalinalarınız varsa onları da suyunu sıkarak değerlendirebilirsiniz. Kavrulan sebzelere portakal suyunu ekleyin. Üzerini geçecek kadar da ılık içme suyu ekleyin. 20 dakika pişirin. Pişmeye yakın tuzunu ekleyin.Kıyılmış maydanoz ile servis edin. Bu hafif ve lezzetli kış yemeğini denemenizi öneririm. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder