1 Şubat 2016 Pazartesi

Ekler


Malzemeler:
Hamuru için;
1 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
75 gr. tereyağı
2 yumurta
1 yumurta akı

Yapılışı:
Tereyağını 1 su bardağı su ile tencereye alın. Yavaşça eritin. Eriyince ateşi açın biraz kaynatın. Ocağın altını kapatın. Tuz ve unu ekleyin. Iyice karıştırın. Ben bu aşamada el blendırı kullanıyorum. Ayrı yerde yumurtaları ve yumurta akını çatal yardımıyla çırpın. Yavaş yavaş hamura ekleyin. Her seferinde blendır yardımıyla karıştırmaya devam edin. Sıkma torbasına alıp ekler şekli vererek fırın tepsisine dizin. Kaşık kullanarak yuvarlak halde de bırakabilirsiniz. 220 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Üzeri pembeleşince fırından alın.

Kreması için;
2 yumurta sarısı
1 yumurta akı
3 çorba kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı bugday nişastası
1,5 su büyük bardağı süt
Vanilya

Yapılışı:
Yumurta sarıları ve 2 çorba kaşığı şekeri derin bir tencerede koyulaşıncaya dek çırpıcı yardımıyla çırpın. Unu tavada yakmadan kısık ateşte hafifçe kavurun. Yumurtalı karışıma un,nişastayı ve vanilyayı ekleyin. El blendırı kullanarak unu karışıma yedirin. Süt ve vanilyayı ayrı bir tencerede ısıtın. Isınınca (kaynamayacak) unlu karışıma ekleyin. Tencerenin altını açın. Blendırı kullanarak kremayı pişirin. Ayrı yerde yumurta akını ve 1 çorba kaşığı şekeri çırpıcı ile köpürterek çırpın. Kremaya ekleyin. Biraz daha pişirin. Krema hazır.
Fırından çıkan ekleri bu krema ile doldurun. Üzeri için çikolata sosu ya da eritilmiş çikolata kullanarak servis edin.
Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder