25 Mart 2014 Salı

Nohut Mantısı

Tarifim bugün ana yemeklerden "nohut mantısı".Bu yemek hem pratik hem de doyurucu.Basit bir şekilde tarifi paylaşıyorum. Malzemeler Kıyma, soğan, zeytinyağı, kimyon,karabiber, tuz, yufka, haşlanmış nohut, yoğurt, tereyağı, pul biber Yapılışı Kıymayı zeytinyağında doğranmış kuru soğan ile kavurun. Kimyon, karabiber, tuz ile baharatlayın. Ayrı yerde yufkayı rulo sarın. İnce ince dilimleyin. Her dilimi de ayrıca ortadan ikiye bölün. Küçük yufka dilimleri elde edeceksiniz. Yufkaları fırın tepsisine alın. Az zeytinyağı ile sıcak fırına atın. Yufkalar kıtırdayınca fırından alın. Yemeğin esas lezzeti sunumunda! Servis tabağına önce yufkaları alın. Üzerine haşlanmış nohutları ekleyin. Daha sonra kıymalı harcı ekleyin. Yoğurt ve tereyağında kavrulmuş pul biber ile servis edin. Afiyet olsun ♥

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder