30 Ocak 2014 Perşembe

Balkabağı Lokumları



Günaydın!
Bugün sizlere çok hafif ve pratik bir tatlıdan bahsedeceğim. Bu lokum görünümündeki balkabaklı tatlıyı çok seveceksiniz.Üstelik klasik kabak tatlısı sevmeyenler için güzel bir alternatif.

Malzemeler
2 dilim uzunlamasına kesilmiş balkabağı
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket petibör bisküvi
 Krema ve süsleme için
1 lt süt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 çay bardağı hindistan cevizi

 Yapılışı
Kabakları gelişigüzel doğrayın. Derin bir tencede su ve toz şeker ile kabaklar yumuşayıncaya dek pişirin.Ben bu aşamada tariftekinden çok daha a şeker koyuyorum.Ama size tam ölçü verdim.Tercih sizin :) Yumuşayan kabakları bir karıştırma kabına alın üzerine ufalanmış biskuvileri ekleyin ve güzelce yoğurun. Hamur kıvamına gelmediyse biraz daha biskuvi ekleyebilirsiniz.Elinizle yuvarlak şekil verin ve her yerini hindistan cevizi ile kaplayın.Daha sonra parmağınızla içli köfte açar gibi ortasını oyun.Buraya krema gelecek :) Ayrı yerde süt, toz şeker , nişasta ve un ile krema hazırlayın. Kremayı yaklaşık yarım saat dolapta soğutun.Balkabaklı yuvarlakların içini krema ile doldurun.Tatlınız hazır! Afiyet olsun ♥



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder