27 Kasım 2013 Çarşamba

Meyve Tatlıları



 Malzemeler
1 kg bal kabağı
1/2 kg toz şeker
1 çay bardağı su

Yapılışı
 Kabakları orta boyda kare parçalar halinde doğrayın. Derin bir tencereye kabakları alın. Üzerine toz şeker ve su ekleyin pisirmeye bırakın. Kabaklar yumusayinca ocaktan alın. Kaymak ve cevizle servis edin.

Aynı tarifi armut ile de denedim.Tarcin çubuğu ekleyerek ve su oranını bir oran artırarak armutlari pişirdim ve toz tarçın ile servis ettim.Denemenizi tavsiye ederim.Lezzetine guvendiginiz tüm meyveleri bu yöntemle basit tatlılara dönüştürebilirsiniz. Şeker miktarını isteğinize göre ayarlayın. Ben çok tatlı sevmediğim için meyve oranının altında oranda şeker kullaniyorum. Afiyet olsun ♥

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder