9 Ekim 2013 Çarşamba

Tereyağlı Kurabiye



Söz verdiğim gibi tarifi sizlerle paylaşıyorum.

Malzemeler
200 gr tereyağı
2.5 su bardağı un
3 yumurtanın sarısı
1 su bardağı pudra şekeri

Yapılışı
Buzdolabından çıkardığınız soğuk tereyağını un ile elinizde ufalayın.Terayağı iyice ufalanınca yumurta sarılarını ve pudra şekerini ekleyin.İyice yoğurun.Ve hamuru dinlendirmek üzere buzdolabına kaldırın.1-2 saat dinlenen hamuru dolaptan alın merdane yardımıyla açın.Boğumlara ayırın.Her bir boğumu içli köfte oluşturur gibi baş parmak yardımıyla ortası oyuk olacak şekilde açın.Ortalarını biraz geniş tutun.Hamurlar çanak gibi olacak.Ortalarına çikolata parçaları kırın.Doldurun.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
Afiyet olsun






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder