31 Ekim 2013 Perşembe

Pancar Zamanı




Pancarlı Humus
Malzemeler
3 su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı tahin
3 parça haşlanmış pancar veya pancar turşusu
1/2 limonun suyu
1 su bardağı zeytinyağı
tuz
Humusu daha önce hiç pancarlı denediniz mi?Bu tarifin klasik humustan tek farkı içinde pancar olması.Haşlanmış nohutları parçalayıcıdan geçirin.Tahin,zeytinyağı ve limon suyu ekleyin karıştırın.Bu aşamada birkaç parça haşlanmış pancar veya pancar turşusu ekleyin.Tekrar parçalayıcıdan geçirin.
Pancarlı Humusumuz hazır :)






Yoğurtlu Pancar
2 kök pancar
3 su bardağı süzme yoğurt
2 çorba kaşığı zeytinyağı
mayonez,tuz

Yoğurtlu mezeleri seviyorsanız pancarı yoğurdunuza dahil ederek lezzetli bir meze oluşturabilirsiniz.
Bunun için önce pancarları kabuklarıyla birlikte 15 dakika kadar düdüklü tencerede haşlamanız gerek.
Haşlanan pancarları tencereden alıp soğuk su dolu bir kapta biraz dinlendirin.Daha sonra kabuklarını soyun.Tıpkı haşlanmış patates gibi kabuklar zar şeklinde elinizle soyulur hale gelmişse pancarınız kıvamında haşlanmış demektir.Bu aşamada dikkat edin pancar rengini veren bir sebzedir eliniz,etrafınız mor renge boyanabilir.
Ayrı yerde süzme yoğurdu 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve biraz tuz ile karıştırın.Mayonez sevenler biraz mayonez de ekleyebilirler.Yoğurtlu karışımı servis tabağına alın.Haşlanan pancarları yarım ay şeklinde doğrayıp yoğurdun üzerinde servis edin.
Afiyet olsun :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder