2 Ağustos 2013 Cuma

Karamelli Dondurmalı Bisküvi Pastası

Merhaba bugün sizlerle Oktay Usta'nin programında gördüğümüz bir tatlı tarifini paylasacagim.Yaz günlerinde kolaylikla yapabileceginiz hatta hazir dondurma kullanildigi için neredeyse sadece sunum için hazirladiginiz hafif bir tatlı.
Malzemeler
1 paket petibör bisküvi
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet elma
1 kutu dondurma
Sosu için
1 paket sıvı krema
2 adet elma
1 su bardağı toz seker
Yapılışı
1adet elmayi rendeleyin.Biz yesil hafif eksi bir elma kullandik.Derin bir yogurma kabina elmalari alin.Biskuviyi elinizde kirin ya da parcalayicidan gecirin.Karistirin.Yumusamis tereyağını ekleyin.Hepsini guzelce yogurun.Kelepceli bir kek kalibinin kelepçe kısmına ihtiyacınız olacak. Pastayi sunacaginiz düz bir tabaga kelepceyi oturtun.Kelepcenin içine biskuvili karisimi bastirarak yerlestirin.Bu pastamizin tabani olacak.Ayri yerde dondurmayi hafif eritin.Yumusayan dondurmayi biskuvili tabanin üzerine yayin.Biraz bastirarak yerleştirin üzerini duzleyin.Derin dondurucuda donmaya bırakın. Sunumdan önce sosu hazırlamaniz gerek.Bunun için önce 1adet elmayı küp küp dograyin. Ayri yerde az suda haşlayın. Şekeri tavada eritin. Karamel haline gelince ocaktan alın. Soğumaya bırakın. İyice soguduktan sonra 1paket krema ve elma küpleri ile karıştırın. Sosumuz hazır. Dondurucudaki pastayı kelepçesinden ayırın. Sosu üzerine dökerek dilim halinde servis edin. Afiyet olsun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder