5 Temmuz 2013 Cuma

Elmalı Ters Yüz Kek




Elmalı Ters Yüz Kek daha önce duyduğunuz bir tarif olabilir.Sanırım 90'lı yıllarda sıklıkla yapılıyordu.
Bunun için normal kek harcı hazırlıyorsunuz.Ayrı yerde elmaları enine dilimliyorsunuz.Bunun için kabak,patlıcan oyacağı kullanarak çekirdekli kısmı çıkarabilirsiniz.Daha sonra ayrı yerde şekeri,tereyağı ile kızgın bir tavada eritiyorsunuz.Kek kalıbınızı yağlayıp eriyen şekeri kalıba döküyorsunuz.Elma dilimlerini diziyorsunuz.Arzu ederseniz bu aşamada elmaların ortasına ceviz koyabilirsiniz.Veeeee kek harcını kalıba dikkatlice döküyorsunuz.
180 derecelik fırında kabarıp kızarıncaya dek pişirin.Fırından çıkarınca biraz dinlendirin.Daha sonra kalıbı ters çevirerek servis tabağına kekinizi alabilirsiniz.
Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder