5 Nisan 2013 Cuma

Apple Crumble



Apple Crumble evde sıklıkla yaptığım kolay tatlılardan.Elmaların içi geçmeden tarifi paylaşmak istedim.
Malzemeler:
2-3 adet kırmızı elma
3 çorba kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı çekilmiş ceviz içi
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı un
Yapılışı:
Elmaları rendeleyin tavaya alın şeker ve tarçınla birlikte orta ateşte kavurun.Cevizleri ekleyin karıştırın.Soğumaya bırakın.
Ayrı yerde oda sıcaklığında tereyağı ve unu karıştırın.Elinizle yağı una iyice yedirin.Çok ufak yağlı un tanecikleri olana dek elinizle ufalayın.
Soğumaya bıraktığınız harcı yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş bir fırın kabına alın.Üzerine ufaladığınız hamuru    çok bastırmadan aralık bırakmayacak şekilde serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya dek 10-15 dk fırınlayın.
Vanilyalı dondurma ile ılık olarak servis edebilirsiniz.
(Resimde gördüğünüz şekli büyükçe bir kurabiye kalıbı kullanarak edindim)







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder