30 Temmuz 2012 Pazartesi

Puf Poğaça


Puf poğaça tarifimi daha önce sizlerle paylaşmıştım.Bu yumuşacık ekmekleri aynı hamurdan yaptım.
Sahur vakti yenilebilecek en hafif atıltırmalıklardan oldular.
Malzemeler:
3 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 su bardağı süt
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay bardağı ılık su
1 yumurtanın akı

Yapılışı:
Unu derin bir kaba alın ortasını havuz gibi açın.Ortasına şeker,tuz ve kuru mayayı ekleyin.Ilık sütü,ılık suyu ekleyin..Yağı ve yumurta akını ekleyin.Sarısını kullanmayın ayırın.Bu malzemeleri kenarlardaki una dokunmadan ortada karıştırın.Sonra yavaş yavaş kenarlardaki unları da ekleyerek hamuru yoğurun.Üzerini ince bir tül ile örterek.Ilık ortamda mayalandırın.Hamur kabaracaktır.Kabarınca istediğiniz formu vererek kullandığınız yumurtanın sarısını üzerlerine sürün.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yağlı kağıt serili fırın tepsisi kullanarak ekmeklerinizi pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder