3 Nisan 2012 Salı

Limonlu Cheesecake



Cheesecake tarifim aynı ancak yapım aşamasında birkaç püf noktası denedim.
Tarifi veriyorum.

Malzemeler:

3 yumurta
500 gr. labne peyniri
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 limonun kabuğu
2 paket yulaflı bisküvi
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı süt
Sos için,
1 limonun suyu
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
2 çorba kaşığı nişasta

Yapılışı:
Yulaflı bisküviyi parçalayıcıdan geçirin,erimiş tereyağı ve sütü karıştırın.Bu pastanın tabanı olacak.Kelepçeli bir kalıbın tabanını yağlayın.Karışımı tabana güzelce yayın.
Labne peynirini şeker ve vanilya ile çok düşük hızda mikser ile çırpın.Eğer çok hızlı ve çok çırparsanız kek pişerken çatlıyor.Yumurtaları teker teker ilave edin.Yine çok düşük hızda çırpın.En son limon kabuğunu ekleyin.Karışımı bisküvili tabanın üzerine dökün.Kabı yavaşça zemine çarpın kabarcıklar üste çıksın.Pişirme esaslarına gelince bir fırın tepsisini su ile doldurun.Kelepçeli kalıbın suyu almaması için tabaından yanlara doğru alimünyum folyo ile kaplayın.Su ile dolu fırın kabına kelepçeli kalıba koyduğunuz kekinizi yerleştirin.Benmari usulü pişecek. 170 derecede 15 dakika pişirin.Ortası yaş kalacak.15 dakikanın sonunda fırını kapatın.Ancak keki fırından çıkarmayın .Fırının kapağı yarım açık kalacka şekilde mümkün olduğunca çok bekletin.Size tavsiyem keki servis edeceğiniz günden 1 gün önce yapmanız.Fırında dinlendirdiğiniz keki daha sonra buzdolabına alın.İyice soğusun.
Üzerine arzu ederseniz sos hazırlayabiliriniz.
Bunun için limonun suyunu şeker ile kaynatın.Kabarcıklar çıkmaya başladıktan sonra eleyerek unu ilave edin.Soğuk kekin üzerine sıcak sos ile servis edebilirsiniz. 
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder