2 Kasım 2011 Çarşamba

Ayşe Yazıyor :Ispanaklı Kiş


Tarifim Martha Bakes programından;

Kiş Hamuru
Malzemeler:
6 küçük kare parça oda sıcaklığında tereyağı
1,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı süt
ve hamur toparlanana kadar soğuk su

Sosu için;
Ispanak
1 paket krema
5 yumurta
3 yemek kaşığı süt
3 yemek kaşığı un
kuru domates (ben ekledim)

Yapılışı:
Süt ve su hariç tüm hamur malzemelerini robota atın.Çevirin.:Hamur taneleri birbirinden bağımsız olacak.Daha sonra yavaşça sütü ve suyu ekeyin.Biraz daha çevirin.Hamuru toparlanana kadar yoğurun.Streçleyip 1 saat kadar buzdolabında bekletin.
Beklettikten sonra hamuru açın.Tart kabını yağlayın.Hamuru yayın.Üzerine çatalla delikler açın.Yağlı bir kağıt ile hamuru kapatın.Yağlı kağıdın üzerine hamura ağırlık yapması için kuru bakliyat koyun.Bu hamurun şişmesini önleyecek ve sos için yer kazandıracaktır.190 derecede 15 dakika pişirin.
O pişerken ayrı yerde 1 yumurta ile unu çırpın.Sonra diğer yumurtaları ekleyin yine mikser yardımıyla çırpın.
Krema ve süt ekleyin.Tuz ve biber ekleyin.Sos hazır.
Pişen hamuru fırından çıkarın.Yağlı kağıdı üzerinden kaldırın.Yıkanmış ıspanak yapraklarını,küp kesilmiş kuru domatesleri pişmiş kiş hamurunın üzerine serpiştirin.Sosu yukarıdan dökün.Biraz daha ıspanak ilave edebiliriniz.Kabarık olsun fark etmez.Nasılsa pişince incelecek.
Son olarak tekrar 190 derecede 15 dakika pişirin.Sosun kızardığını göreceksiniz :)
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder