13 Ekim 2011 Perşembe

Ayşe Yazıyor : Yaş Pasta


 


Merhaba, hemen tarife geçiyorum.
Tarif MarthaStewart'ın Martha Bakes programından
Kremayı profiterol keki olarak da bilinen " pate a choux" (şu) hamurunun içi için yapmıştı.
Ben hazırladığım pandispanyanın dolgusu için kullandım.

Malzemeler :

vanilya aroması
6 yumurta sarısı
2 bardak süt
2 kaşık mısır nişastası
2 kaşık un
2 kaşık toz şeker
1/2 bardak toz şeker
2 kaşık margarin
1 toz krem şanti süt ile hazırlanmış olarak

Yapılışı:

Tencerede 1/2 bardak şekeri,sütü,sıvı vanilya aromasını ısıtıyoruz.Çok sıcak olmayacak.Ayrı yerde yumurtaları ve 2 kaşık şekeri mikser ile çırpıyoruz.Un ve nişastayı ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.Tenceredeki karışımı soğuduktan sonra yumurtalı karışıma yavaş yavaş ilave ediyoruz.Yumurta sarılarını pişirmemeye dikkat edin.Çırpmaya devam ediyoruz.Ve margarin ekliyoruz.Karışımı pastaya sürmeden önce hazırlamış olduğumuz hazır krem şanti ile karıştırıyoruz.


Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder