28 Ekim 2011 Cuma

Ayşe Yazıyor :Fırında Karamelize Elma

Çay saatleri için ufak bir atıştırmalık.
Tarif tamamiyle deneysel oluşturulduğu için ölçüyü az tuttum.
Malzemeler:
2 adet kırmızı mevsim elması
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı esmer toz şeker
tarçın
Yapılışı:
Elmaları dilimleyin yağlanmış borcama dizin.Ayrı yerde şekeri yakmadan yağlar ile ateşte kavurun.Şekerler topak kalabilir sorun değil.
Elmaların üzerine pay ederek dökün.170 derecede 10 dakika fırınlayın.Elmaların suyunu saldığını,buruştuğunu şekerlerin eridiğini fark ettiğinizde fırını kapatın.Üzerine toz tarçın serperek vanilyalı dondurma eşliğinde servis edin.Afiyet olsunnnnn :):):)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder