10 Eylül 2011 Cumartesi

Ayşe Yazıyor : Mercimekli Kısır

Kısır her zaman çok pratik çok besleyici bir lezzet olmuştur benim için.Herkesin kendince bir kısır tarifi vardır aslında.Kimi salçasız yapar.Kimi marul yaprakları doğrar.Kimi baharatsız yer.Ben salçalı ve acılı kısır sevenlerdenim.Mercimekli kısır tarifi ise hemen denemem gereken bir tarif oldu.Lezzet tam istediğim gibi.


Malzemeler : 
1 su bardağı bulgur
1 su bardağı mercimek
domates,sivri biber,maydanoz,dereotu,salatalık
1 çorba kaşığı biber salçası
toz pul biber,karabiber,tuz
nar ekşisi,limon suyu

Yapılışı : 
Bulguru sıcak su ile ıslatın.Bulgurlar suyunu çekene dek suda kalsın.
Mercimekleri ayrı yerde haşlayın.Derince bir kaba bulgurları alın.Biber salçasını,nar ekşisini yarım limonun suyunu ekleyin.Bulguru yoğurun.Üzerine mercimekleri ilave edin.Maydanoz ve dereotunu incecik kıyın karışıma ekleyin.Domates,sivri biber,salatalık doğrayın ekleyin.Baharatlarını da ilave edip son kez karıştırın.Ve afiyet olsun.  




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder