2 Ağustos 2011 Salı

Ayşe Yazıyor : Tarhanalı Bulgur Köftesi


Hayırlı Ramazanlar!Dün ilk iftarımızı yaptık.Resimde gördüğünüz tarif Portakal Ağacı 'ndan Tarhanalı Bulgur Köftesi.

Malzemeler:
1 su bardağı köftelik bulgur
1/2 su bardağı tarhana
nane,tuz,karabiber,pul biber
zeytinyağı,tereyağı
Biber salçası
1 soğan
Su

Yapılışı:
Köftelik bulguru ıslatın ve şişirin.
Ayrı yerde tarhanayı ıslatın.
Bulgur ile tarhanayı nane,tuz,karabiber ekleyerek yoğurup hamur kıvamına getirin.
Elinizle küçük yuvarlaklar yapın.Ayrı yerde bir tencereye az zeytinyağı az tereyağı koyun.Soğanları doğrayıp bu yağda kavurun.Üzerinde köftelerin haşlanacağı kadar içme suyunu ekleyin.Su,soğanlarla birlikte iyice kaynasın.Daha sonra tencereye köfteleri atın.Köfteler haşlandıktan sonra yemeğin suyu ile birlikte üzerine pul biber ve salçadan oluşan sosla servis edin.Arzu ederseniz sos ile yoğurt da kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun!



Gelelim Erik Suyu'na:
Erikleri genişce bir tencereye alın.Bol su ile kaynatın.Bu esnada şeker atmıyoruz.Posa haline gelen erikleri tencereden çıkarın.Kalan suyu da süzerek sürahilere alın.1 gün dolapta beklettikten sonra istediğiniz ölçülerde toz şekeri ilave edip karıştırın.Ben meyve sularında mayhoş ve ekşi tadı seviyorum.O nedenle az şeker kullandım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder