19 Temmuz 2011 Salı

Ayşe Yazıyor : Pide


Özellikle sıcak yaz günlerinde ocağın başına geçmek uzun süren meşakatli yemekler yapmak bir hayli zor gelir.Böyle durumlarda en güzel kurtarıcı mahalle fırınlarıdır :) Hazırladığınız kıymalı harcı fırınınıza götürün ve temiz güzel pideleri öğle yemeğinde karışık domates salatası ile servis edin.Çok pratik değil mi?
Kıymalı pide harcı için;
1/2 kg kıyma
1/2 kg domates
1/2 kg sivri biber
2-3 adet kuru soğan
2 adet yumurta
Maydanoz
Tuz,Karabiber
Kıymaları doğranmış domates,biber,kuru soğan,maydanoz,tuz,karabiber ile robota atın.Biraz harmanlandıktan sonra üzerine 2 yumurtayı kırın.Ve biraz daha robotta karıştırın.Harcınız hazır :)


Salatayı farklı yapan şey,baharat olarak kullanılan sumak.

Kırmızı renkli içecekler ise doğal erik suyu.
Bir sonraki postta tarifini yazacağım :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder