2 Haziran 2011 Perşembe

Ayşe Yazıyor : İç Baklalı Enginar

Zeytiyağlıları sever misiniz?Ben en çok enginarı severim.Bu tarifte yaprakları ziyan oluyor ama böylesi de güzel :)


Malzemeler:
3 dal taze soğan
Göz kararı sarımsak
6 adet enginar
Göz kararı zeytinyağı
2 su bardağı iç bakla
1 çorba kaşığı toz şeker
1/2 limonun suyu
1,5 su bardağı su

Yapılışı:
Taze soğanları,sarımsakları doğrayıp zeytinyağında kavurun.Yıkanmış temizlenmiş ve limonlu suda beklemiş çiğ enginarları süzün ve ekleyin.Taze iç baklaları çiğ haliyle tencereye ekleyin.Toz şeker,limon suyu,tuz ekleyin.Su ekleyin ve pişirin.Piştikten sonra maydanoz ve dereotu ile servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder