10 Mart 2011 Perşembe

Ayşe Yazıyor : Havuç Ezmeli Puding Pasta


Bu esasen çok doğaçlama bir tarif benim için.Geçenlerde arkadaşım,bir başka arkadaşında yediği havuç tatlısından bahsediyordu.Çok beğendiğini ve benim de denemem gerektiğini söylediğinde aklıma bunu pudingle yapmak geldi.İnanılmaz kolay ve besleyici bir tarif.
Malzemeler :
5-6 havuç
2 su bardağı şeker
4 kaşık zeytinyağı
1 paket kakolu petit burre bisküvi
1 paket vanilyalı puding
1 paket vanilyalı krem şanti
Puding ve şantiyipişirmek için yeterli miktarda süt
Yapılışı:
Havuçlarımızı güzelce yıkayıp rendeliyoruz.
Tavaya alıp zeytinyağı ile kavuruyoruz.Tava çok sıcak olmasın dikkat edin havuçlar yanmasın.Biraz çevirdikten sonra şekeri ilave ediyoruz.Havuç biraz suyunu salacak şeker eriyecek.Ufaladığımız kakaolu bisküvilerimizi karışıma ilave ediyoruz.Bisküviler tavada kalan suyu iyice çekene dek kavuruyoruz.Bu aşamada şeker de biraz karamelize oluyor.Ve havuç cezerye gibi bir tat alıyor.Tavanın altını kapatıyoruz.Ve başka bir yerde hazır vanilyanı pudinge hazır şanti ekleyerek süt ile pişiriyoruz.Havuçlu karışımımızı borcama diziyoruz.Üzerine pudingimizi yayıyoruz.Dolapta biraz dondurduktan sonra servis edebiliriz.
Herkese  tarifi tavsiye ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder