1 Eylül 2010 Çarşamba

Ayşe Yazıyor : Ekmek Dolması

Malzemeler :
Kıyma
Soğan
Biber
Baharatlar
Maydanoz
Dolmalık ekmek
Domates ve domates salçası
Su

Ege yöresine özgü bir yemek olan ekmek dolmasının yapımı çokçok basit.Bildiğiniz zeytinyağında kavrulmuş soğanlı,biberli ,kıymalı harç hazırlayın.Ocağın altını kapatmaya yakın maydanoz kıyın.Baharatları ekleyin harcı dinlenmeye bırakın.
Mühim olan içini dolduracağınız ekmekleri bulmak.Bu işi de fırıncınız halledecek :D Fırından aldığınız yuvarlak dolmalık ekmeklerin üzerinden bir kapaklık yer kesin,içini oyun,çıkan fazla ekmek içlerini başka bir yemekte kullanabilirsiniz.Eğer evinizde kemik bulunduruyorsanız biraz haşlayın suyunu oyulmuş ekmeklerin içine azar azar dökün.Sonra kıymalı harç ile doldurun.Kestiğiniz kapağı kapatıp fırın tepsisine dizin.Ayrı bir yerde bol domates sulu ve salçalı sos hazırlayın.Sosun kıvamı sulu olacak.Bu sosu dolmaların üzerinden tepsiye güzelce dökün.Fırına verin.Sos fokurdayana dek pişirin.İftar vakti gelince de sıcak sıcak yiyin :D
Afiyet olsun :):):):)


                                      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder